fredag 20 juli 2018

Semester och flytt

Första veckan med semester är nu avklarad. Kan inte säga att jag vilat något direkt. Förra fredagen fick vi tillträde till vår nya lägenhet och sedan dess har all vaken tid kretsat kring att tömma den gamla lägenheten och få allt på plats på det nya stället. Men oj vad det känns som att vi hamnat helt rätt. Ett lugnt område som är skyddat från fartdårar i bil eller annat fordon som avger höga ljud dygnets alla timmar. Inga grannar som spelar dansbandsmusik på full volym minst tre kvällar i veckan. Har faktiskt inte hört ett ljud från en enda granne på nästan en vecka nu vilket är en befrielse efter att ha bott på ett ställe där väggarna måste ha varit gjorda av kartong. Förutom att decibelnivån sjunkit betänkligt så är ju närheten till jobbet, några hundra meter, och förskolan enorma plus. Jag tror vi kommer att trivas superbra här. 

I och med att det har varit fullt upp med flytten så har jag kollat börsen väldigt lite. Det var nån dag nu i veckan som jag kollade hur det hade gått först efter kl tio på kvällen. Väldigt ovanligt att jag är så pass upptagen under en normal börsdag att jag inte kollar ens en enda gång under tiden börsen är öppen. Att jag inte haft något att köpa för på länge spelar också in förstås. En tidig födelsedagspresent möjliggjorde dock ett köp under veckan och det blev i Lucara Diamond. Ingen större motivering till köpet annat än att det var dags då det hade gått fyra månader sen sist. 

Efter nästa löning hoppas jag på mer normala insättningar till aktieköpen. Det ser ut som om vi kommer undan juli rätt hyfast ändå trots dubbla boendekostnader. Nästa vecka kommer min andra och sista semestervecka. Förhoppningsvis blir det mindre flyttande och mer nöjen då. Min kära bror kommet på besök i slutet av nästa vecka och då lär det väl bli lite aktiesnack som vanligt. Ta det lugnt i värmen och elda för böveln inte i skog och mark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar