tisdag 13 november 2018

Uppdatering

Nu är det mindre än två veckor kvar till lön, bara att räkna ned dagarna alltså. Det brukar vara runt den 10:e i månaden som jag börjar få grepp om vilken sparkvot vi i familjen kan förvänta oss. Augusti och september var tuffa månader med många utgifter, medan oktober var lite bättre men fruns lön var lite låg. Den här månaden ser dock ut att bli rätt bra. Det ska inte vara några större avdrag på lönen, varken för mig eller min fru och det ser ut att bli omkring 5 000 kr mindre i räkningar denna månad. Det bäddar ju för en fin sparkvot.

I vilka hål kan vi då stoppa det förväntade överskottet? Det som vi har riktat in oss på är att amortera ned billånet så mycket som möjligt innan vår fördelaktiga ränta går ut i sommar. Så där kommer vi nog lägga en slant extra denna månad. Sedan är våra buffertar extremt låga pga lägenhetsköpet i somras och de behöver definitivt fyllas på. Bolånet tänker jag inte är värt att amortera extra på förrän billånet är avbetalat. 

Likviderna i portföljen fortsätter att minska i maklig takt. Idag slog jag till på ett gäng Lucara Diamond, tyvärr till lite överpris sätt till vad jag kunde ha köpt till senare under dagen. Men intradag tajmning brukar jag misslyckas med, även om mitt senaste köp i Latour blev rätt lyckat. Det jämnar ut sig över tid så det är inte så mycket att sura över. I övrigt så bygger jag upp likvider i min KF inför Black Friday. Avanza brukar köra courtagefri handel på amerikanska aktier då och jag hoppas att de inte bryter den traditionen i år. Pengarna kommer från panelundersökningarna som jag genomför. Det har blivit rätt många utbetalningar denna månad så det rullar på rätt bra. Tänkte skriva ett inlägg om det snart och ge er en uppdatering om läget där. 

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Blir spännande att läsa om allt i framtida inlägg!
    Mvh PB?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack PB? Kan bli en rolig månadsrapport iaf med många transaktioner.

      Radera