torsdag 27 december 2018

Sparkvot december

Vanligtvis brukar jag skriva om sparkvoten i min månadsrapport, men eftersom jag fortfarande inte har tillgång till en dator så kanske det blir en förkortad rapport denna gång. Förra månaden beräknade jag sparkvoten till 27 %, men vad jag inte tänkte på att räkna med då var vårt gemensamma buffertsparande.

Den sparkvot jag presenterar är min egen sparkvot, men eftersom jag representerar hälften av hushållet borde hälften av det vi sparar gemensamt även räknas in i min sparkvot. Amorteringen på bolånet är min halva och därmed borde även hälften av buffertsparandet räknas in i min sparkvot.

Lön och andra ersättningar 24 213 kr
Paneler 178 kr
Amortering 1 751 kr
Pensionssparade 500 kr
Aktiesparande 3 020 kr
Överföring till min fru 250 kr
Buffertsparande 3 200 kr

Sparkvot 36 %

Lönen var inga konstigheter, en helt vanlig månadslön netto utan frånvaroavdrag. Panelerna däremot minskade rejält. Det visade sig ju att det inte går att göra undersökningar när man är utomlands tråkigt nog. Pensionssparandet och överföringen till min frus aktier (som kompensation för föräldraledighet) sker automstiskt. Mitt eget aktiesparande minskade något från förra månaden, men var ändå rätt bra. Överskottet vi hade denna månad gick rakt in i bufferten.

Sammanfattningsvis en bra månad. Hoppas ni andra också kunde spara en slant i jultider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar