lördag 2 februari 2019

Månadsrapport januari

Vilken månad vi har haft! Utan att ha kollat så bör detta vara en mina bästa månader på snart fyra år på börsen. Procentuellt kan det ha funnits bättre månader, men i kronor är det definitivt den bästa månaden. 1 januari i år hade min portfölj ett värde på 110 311 kr. 1 februari är det värdet nu 122 652 kr, en ökning med mer än 12 000 kr alltså! Visst det är ju kul och så, men jag hade gärna sett lägre kurser nu inför vårens utdelningssäsong så jag kan köpa fler aktier. Under månaden har jag inte legat på köpknappen, utan har mest avvaktat nedrekylen som aldrig tycks komma. Jag är ju fullkomligt övertygad om att börsen ska gå ned och skapa nya bottnar, men just nu ser det inte alls ut som att det ska hända i närtid. Det kan gå fort på börsen dock, det har vi ju sett tidigare. Nu struntar vi i mina förutsägelser och kastar oss över månadens sparkvot tycker jag.

Sparkvot
Lön och andra ersättningar25 645 kr
Paneler253 kr
Amortering1 766 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande2 994 kr
Överföring till min frus ISK250 kr
Buffertsparande1 000 kr
25%

Lönen saltades lite med semestertillägg och det trillade in lite pengar från panelerna som jag har kunnat köra nu igen när jag är tillbaka i Sverige. I övrigt var det rätt normala överföringar och sparkvoten blev 25 %. Jag får tyvärr justera förra månadens sparkvot som jag satte till 36 %. Då inkluderade jag ett gemensamt buffertsparande, men i nuläget är det mer ett målsparande eftersom vi kan behöva använda dem till en resa. Därmed har de pengarna inte i sparkvoten att göra. 

Månadens affärer
10 st HiQ International
Andelar motsvarande 100 kr i Spiltan Aktiefond Investmentbolag
5 st Lagercrantz Group B
29 st CapMan Oyj

Ett fåtal affärer, men ack så vältajmade för en gång skull. Lagercrantz köpte jag innan rapporten för det tredje kvartalet när de dippade ned till 86. Idag, en dryg vecka senare, står de i 99 kr efter en uppgång på ca 15 %. Även HiQ blev ett bra köp på 47 kr och att de sen rusade upp till 55 kr, en uppgång på 17 %. Förhoppningsvis blir det fler affärer i februari, eller åtminstone för ett större värde då jag har ett kanadensiskt köp inplanerat under månaden. 

Kontoutveckling
Om december var nattsvart så blev januari betydligt ljusare. 7,88 % prickar nästan exakt SIXPRX som gick upp 7,68 %. Det är ju en fantastisk start på det nya året, men håller det i sig? Nja, efter en månad utan nedrekyler alls som ni kan se så måste ju februari innebära ett fall i nån form. 

Utländska portföljen gick ännu bättre med 10,86 % upp. SPP Aktiefond Global A släpar efter något med plus 8,27 %, men även det är ju fantastiskt. 

Utdelningar
LTC Properties Inc 14,50 kr
STAG Industrial Inc 24,28 kr
Tryg 29,97 kr
ALM Equity Pref 58,80 kr
Corem Property Group Pref 20 kr
Klövern Pref 20 kr
Amasten Fastighets Pref 50 kr
Kameo 17,51 kr

Totalt 235,06 kr i januari. Jag väljer att ta med Kameo för första gången även om det är en inkomstränta och inte en aktieutdelning. Det är ränta på en investering som jag får varje månad och därmed likställer jag det med en utdelning. Det gör jag i mina andra sammanställningar också. En god inledning på året och en dubblering av utdelningarna i januari förra året. Några utdelningsförslag för i år är presenterade, men de allra flesta kommer nu i veckan som kommer och nästföljande. Fortsatt spännande tider helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar