onsdag 4 september 2019

Snart dags att säga farväl

Allt har sitt slut och så även denna utlandsvistelse som jag befunnit mig på sedan innan midsommar. Nästa vecka är det dags att säga farväl till Colombia och min frus släkt här. När vi kommer tillbaka nästa gång vet vi inte, inget är bestämt. Dock är det rätt kostsamt att åka, nu fyra personer, till Colombia. Så troligtvis kommer jag att hoppa över nästa resa. Vi har pratat om att min fru och barnen ska resa igen i februari-mars nåt, passa på medan hon är föräldraledig, och att jag stannar hemma. Förhoppningsvis kan min svärmor med hennes man komma till oss i Sverige i sommar. 

Just nu arbetar jag min åttonde vecka på distans och det har inte varit helt enkelt att få ihop timmarna som krävs för en hel dag. När jag inte har jobbat har jag tagit hand om nåt av barnen, så någon fritid har det inte varit tal om. Det enda andningshålet har i princip varit mina långpromenader på lördags- och söndagsmorgnarna. Därför ska det faktiskt bli skönt att komma tillbaka till Sverige och ett lite mer normalt liv, med kontorsarbete och ledighet när dagen är slut. Säkerligen kommer det inte att bli lätt, men vi har haft det rätt bra här och är nog lite bortskämda. Vi har inte behövt laga nån mat, städa, diska eller tvätta. Vi har pratat om att göra ett ordentligt schema för hushållsbestyren och ha söndagar helt ledigt för nöjen, vila och familjetid. 

På jobbet väntar lönesamtal i princip direkt när jag är på plats så det ska ju bli väldigt spännande. Det var två år sen sist på ett avtal som sträckte sig 1,5 år. Den gången fick jag en fin ökning, men vad som väntar nu är okänt. Avtalet sträcker sig från 1 april 2019 till 30 september 2020 så det är 1,5 år igen och jag har rätt till retroaktiv lön från april som ska utbetalas i oktober. Så oktoberlönen kan potentiellt bli en rolig historia, men troligen så kommer inte så mycket mer än vanligt hitta sin väg till portföljen. De pengarna behövs för att täcka upp min frus mindre uttag av föräldraledighet. 

På återseende i svensk tidszon inom kort! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar