onsdag 2 oktober 2019

Månadsrapport september

Ja då var det dags att stänga böckerna för det tredje kvartalet nu när september är slut. Augusti var ingen rolig månad då jag hamnade rejält på efterkälken. Ska bli spännande att se om jag lyckats plocka igen lite i alla fall. September bjöd på en fin uppgång på ca 100 punkter på OMXS30, men sen tog det stopp och nu surar börsen rätt rejält. Den egna portföljen gick från 151 163 kr i värde till nya högstanoteringen 157 108 kr.

Sparkvot

Lön och andra ersättningar25 035 kr
Paneler50 kr
Amortering1 750 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande2 400 kr
Överföring till min fru300 kr
Buffertsparande300 kr
21%
Inga konstigheter denna månad. Lite mer i lön och andra ersättningar samt en återkomst för bidrag från paneler. Jag har dock inte kommit igång ordentligt med panelerna. Det finns inte så mycket ork för att sitta med dem just nu, men nån liten blir det då och då. När jag är riktigt i gasen kan det ju bli 500 kr extra varje månad, så egentligen borde jag sätta fart. I övrigt inget extraordinärt som synes och sparkvoten blir det rätt normala 21 procent. 

Månadens affärer
Köpte 65 st Lucara Diamond Corp
Köpte 0,2657 andelar i Spiltan Aktiefond Investmentbolag
Köpte 30 Softronic B
Köpte 10 st HiQ International
Köpte 4 st Latour B
Köpte 2 st Tryg

Inte direkt någon köpfest, men så har också börsen legat högt och då tar det emot. Jag kommer nog försöka hålla mig också denna månad fram till delårsrapporterna släpps. Spekulera i uppgång inför rapport har jag misslyckats med flera gånger så det är ingen idé. Då är det bättre att ta ställning till om det är aktuellt med köp när alla korten ligger på bordet. Blev det en kass rapport, men förtroendet är intakt ja då kanske det är köpläge eller kom det en kanonrapport bekräftar det bara att bolaget är värt att satsa på. 

Kontoutveckling
Tyvärr blev det ingen återhämtning för min del utan jag prickar index exakt under september. Nya jämförelseindexet OMX Stockholm All-Share Cap_GI gick också upp 2,91 procent. Bäst utveckling hade Rottneros och Gränges medan Softronic och Corem Property Group Pref inte rosade marknaden. 

Utländska portföljen halkar efter SPP Aktiefond Global A som gick upp 1,82 procent under september. Bäst gick det för Genworth MI Canada Inc medan Tryg gick sämst. Portföljen är upp 27 procent i år och det är ju inte fy skam. 

Utdelningar
Lagercrantz Group B 52,50 kr
Lucara Diamond Corp 55,44 kr
Castellum 91,50 kr
EPR Properties Inc 24,69 kr
STAG Industrial Inc 26,47 kr
Las Vegas Sands Corp 25,61 kr

Totalt 276,21 kronor i utdelning under september. Jag kämpar in på målsnöret med att nå upp till 7 500 kr i utdelning i år. Förra året missade jag 5 000 kr med en hundralapp och skulle vara riktigt kul att uppnå 7 500 kr i år. Med nuvarande investeringar kommer det saknas ca 300 kr, men året är inte slut och jag har pengar kvar att investera!

Lycka till i oktober nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar