fredag 1 maj 2020

Månadsrapport april

Första maj välkommen till vår bygd igen. Var det några majbrasor igår? Har det varit några första maj tåg idag? Jag antar i väldigt liten skala i så fall. Det är mycket som inte är som vanligt och frågan är när och om allt blir som vanligt igen. April månad var långt i från en vanlig månad i alla fall. Vanligtvis hade det flödat in utdelningar, men i år blev det bara en liten rännil. Trots det och en stillastående värld så var det givetvis börsfest under månaden. Ett bra tag nu har det känns som att börsen går emot all logik. Det kanske är dags att ge upp att försöka förstå sig på börsens rörelser och bara flyta med istället. Portföljen återhämtade sig starkt under månaden medan gå från 142 138 kr till 159 285 kr. Givetvis är det fortfarande än bit kvar till ATH, men det kommer väl trots allt som pågår i världen.

Sparkvot

Lön och andra ersättningar30 703 kr
Paneler0 kr
Amortering1 629 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande4 531 kr
Överföring till min fru300 kr
Buffertsparande200 kr
23%
Bra med pengar in denna månad, här ingår skatteåterbäringen på dryga 5 000 kr. Annars var det en normal lön. Aktiesparandet fick en rejäl skjuts denna månad och sparkvoten landade på 23 %. Det var den bästa sparkvoten på ett helt år. 

Månadens affärer
Köpte 5 st Intrum
Köpte 170 st Lucara Diamond Corp
Köpte 8 st Peab B
Köpte 17 st Nobia
Köpte 11 st EPR Properties
Köpte 7 st Bufab
Sålde 9 st Swedencare (tradinginnehav)
Köpte 9 st Gränges

Några affärer blev det under månadens gång. Största affären blev EPR Properties och det mer än dubblar de pengar jag får från dem varje månad. Om de nu inte väljer att dra in utdelningen d.v.s.

Kontoutveckling
April gick något bättre än SIXRX som slutade på 8,51 %. Det var lite förvånande faktiskt då det känns som jag fått stryk av index nästan varje dag. De två sista dagarna på månaden var dock väldigt bra så det hjälpte en hel del.

Även utländska portföljen var upp, men inte lika mycket som SPP Aktiefond Global A som avkastade 9,37 % under april.

Utdelningar
Klövern Pref 50 kr
Corem Property Group Pref 50 kr
ALM Equity Pref 113,40 kr
EPR Properties 25,90 kr
Total SA 43,22 kr
Swedencare 6,30 kr

Ynka 288,82 kr. Ja, det är den nya verkligheten tyvärr. Det är tur att jag inte lever på utdelningar. Det värsta som händer mig är att den fina trenden med ökande diagramstaplar bryts. Vi får se hur det blir med utdelningarna i höst. Om de inte kommer då så lär året sluta på i runda slängar 5 000 kr, mot målet på 10 500 kr. 

Ok, så var det här slutet på björnen för den här gången eller är det som pågår nu en massiv tjurfälla? Diskutera i små grupper. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar