söndag 18 oktober 2020

Månadsrapport september

 Ytterligare en väldigt försenad månadsrapport. Även om jag varken har tid eller ork att skriva några andra inlägg just nu så är månadsrapporterna heliga. Det är fullt möjligt att jag nästan bara skriver för mig själv nu. Men det är ändå viktigt för mig att i efterhand kunna följa upp portföljens utveckling över tid. Så månadsrapporterna kommer jag fortsätta med och förhoppningsvis kunna skriva ytterligare några inlägg varje månad. I förra månadsrapporten kunde jag konstatera att det blev ett nytt portföljrekord i slutet av augusti. Då låg portföljen på 189 150 kr och i slutet av september klockade den in på 193 778 kr. Ytterligare en högstanotering således. 

Sparkvot

Lön och andra ersättningar27 035 kr
Paneler0 kr
Amortering0 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande2 000 kr
Överföring till min fru300 kr
Buffertsparande888 kr
13%

Efter förra månadens bottennapp på 9 % så blev det lite bättre i september. Sen i sommar har det verkligen inte varit möjligt att spara särskilt mycket, men jag hoppas och tror att det kommer bli bättre och bättre för varje månad som går.

Månadens affärer
Andelar i Spiltan Aktiefond Investmentbolag motsvarande 100 kr
2 st OEM International B
5 st Bufab
2 st Tryg

Lite småaffärer i september, jag sitter fortfarande på en rätt stor kassa. Lär nog inte bli nån större aktivitet framöver heller.

Kontoutveckling
Nä, det här året är kört. Jag ligger lååångt efter index och det blir inte bättre för varje månad som går, utan snarare sämre. Jag hade hoppats på en uppryckning i och med att jag gjorde mig av med ett gäng surdegar. Tyvärr har det inte gått bättre utan jag behöver fundera mer på vad jag vill med min portfölj.

Jag kan inte påstå att det går speciellt bra för mina utländska innehav just nu. Går på bio gör inte folk längre (EPR) och inte kasinon (Las Vegas Sands) heller. SPP Aktiefond Global A som jag jämför mig med gick upp över 5 % samma månad så vi snackar utklassning.

Utdelningar
Genworth MI Canada 104,28 kr
Castellum 133,25 kr

En liten trevlig summa in på kontot. Roligt att Castellum levererar. De lovade ju i veckan i princip att vi skulle få se en höjd utdelning även nästa år. I en portfölj med färre innehav ser jag Castellum som ett självklart kärninnehav. 

Jag lovar att jag ska komma med oktoberrapporten mycket tidigare i nästa månad. Utöver det ska jag också se om jag kan skriva nåt vanligt inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar