fredag 18 september 2020

Månadsrapport augusti

Här kommer en kraftigt försenad årsrapport. Sanningen är att jag knappt har tid med börsen eller bloggen för den delen. På jobbet är det fullt upp och jag jobbar bara tre dagar i veckan. Övrig tid är det full fart med familjelivet. Förhoppningsvis blir det lite lättare om nån vecka när båda barnen går på förskolan och jag jobbar fler timmar. Om vi tittar till augusti så fortsatte börsen att tuffa på uppåt. I förra månadsrapporten rapporterade jag ett portföljvärde på 180 663 kr, vilket var några tusen under ATH. Under augusti fortsatte portföljen att växa och värdet i början på september låg på 189 150 kr. Nytt portföljrekord alltså. Vem vet, kanske jag till och med får fira 200 000 kr i nästa portföljrapport? 

Sparkvot
Lön och andra ersättningar20 332 kr
Paneler50 kr
Amortering0 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande1 000 kr
Överföring till min fru300 kr
Buffertsparande0 kr
9%

9 % måste vara den absolut sämsta siffran jag någonsin redovisat. Minskade inkomster pga föräldraledighet är en del av förklaringen. En annan förklaring är att jag lagt undan pengar till min frus födelsedag. Jag lovar att det inte är början på nån ny trend, snarare tvärtom. Det här var botten och det kommer se väsentligt bättre ut framöver när min fru jobbar 100 % och jag 75 % istället för som nu hon 40 % och jag 60 %. 

Månadens affärer
Sålde 122 st HiQ International
Köpte 10 st Nobina
Köpte 7 st Peab B
Köpte 2 st Intrum

Kontoutveckling
Känner ärligt talat att jag tappar lite sugen när jag ligger efter index jämt och ständigt. Jag har ju sålt av en massa trista innehav och hoppas kunna ha en bättre portfölj i framtiden, men det är en långsam process känner jag.

I alla fall den utländska portföljen gick bra och slog jämförelsefonden SPP Aktiefond Global A som gick upp 5,66 %. Dock är portföljen fortsatt kraftigt ned för i år. 

Utdelningar
Toronto-Dominion Bank 35,06 kr
Lagercrantz Group B 56 kr

91,06 kr, varken mer eller mindre. Tycker det varit rätt dött kring mina innehav när det gäller utdelningar i höst så det blir väl inte så mycket mer kanske. Jag hoppas verkligen att nästa år blir som normalt igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar