lördag 21 april 2018

Hyllning till twitter- och bloggprofiler

Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg på bloggen. Tiden och orken har helt enkelt inte funnits. Jag har en annan typ av tjänst på jobbet sen en tid tillbaka och den innebär att det är fullt upp. Sen är det mycket med att hinna med hemmet och dess invånare också. Nåväl, denna soliga och varma dag till ära tänkte jag skriva några rader om mina kära blogg- och twitterkollegor. Det är ett skönt gäng som livar upp vardagen med sina upptåg och inlägg i debatten.

I djurriket
I djurriket finner vi Börstigern, SnackarGoja och Sparpingvin. Börstigern är en flitig twittrare som alltid har ett vänligt ord till övers för andra twittrare. Relativt ny på börsen, men satsar på en portfölj med klös i. SnackarGoja är en udda fågel från Sveriges framsida som växlar namn och bild fram och tillbaka samt har en blogg som uppdateras något mer sällan än min egen. Han har haft lite otur med både det ena och det andra på sistone, men ryggar inte tillbaka från att berätta om det. Det kräver mod att inte bara skriva om när portföljen och livet är på topp. Sparpingvinen bloggar och twittrar och är inte rädd för att ta en snålmånad när det behövs.

I fablernas värld
I fablernas värld finns Krösus Sorks Invest och Spartrollet. Krösus Sork är verkligen en riktig krösus och sitter på en gigantisk portfölj både avseende värde och antal innehav. Twittrar och bloggar mest om sina köp och sälj.
Spartrollet är inte ens ett år gammal på börsen, men har redan skrapat ihop en ansenlig summa i sina Kopparvalv och Guldgryta. Oerhört sympatisk twittrare.

De hemliga
Här har vi ett ljusskyggt gäng, som jag själv tillhör. Det är vi som inte vill ha en massa paparazzis smygandes i rabatterna. Den mest kända av de okända torde vara Petrusko. En ung pensionär som lever livets glada dagar på sin förmögenhet. Tacoentusiast som älskar utdelningsaktier lika mycket som en krämig guacamole.
Kronan till Miljonen har på relativt kort tid sparat ihop en fin slant på börsen och samtidigt fått en stor skara följare. Omåttligt populär bloggare som på nått sätt alltid lyckas skriva ett inlägg varje dag, och då snackar vi inte ett par rader utan långa välskrivna inlägg. En förstående och förlåtande sambo är förstås nyckeln här.
Lundaluppen är som namnet antyder en skånepåg. Har en blogg som uppdateras oregelbundet, mest på grund av huvudfokus ligger på portföljändringar och rapporter från portföljbolagen. Men när det väl skrivs är det alltid läsvärt.
Miljonär innan 30 är numera också pensionär innan 40. En sparguru som skrivit en mycket uppskattad bok, av andra ska jag tillägga eftersom jag inte läst den själv ännu (helgerån!). Ett träningsfreak som har en av Sveriges största bloggar.
Frihetsmaskinen är flitig både på Twitter och bloggen. Återhämtar sig från en jobbig operation just nu. Hoppas han snart är återställd och redo att köra fullt mot målet ekonomisk frihet.
Utdelningsseglaren seglar på sina utdelningar och har nyligen kommit upp i en miljon kr i utdelning. Njuter av friheten som ung pensionär med att gå på stämmor och smörja kråset. En riktig bra bloggare.

De välkända
I denna grupp hittar vi ett gäng som valt att kasta anonymiteten åt sidan och visa upp sitt rätta ansikte. Elin Agorelius, alias Sparkjolen, är en ny stjärna på finanshimlen. Skådespelerska och föreläsare som har en egen youtubekanal.
Micke Larsson, alias Sparo, är en snåljåp och gnäller på det mesta. Men på ett bra sätt. Så skönt att läsa nån som vågar vara politiskt inkorrekt och stå upp mot den svenska lättkränktheten.
Bloggare, poddare, författare, med i livesändningar: Anna Svahn har hur många strängar på sin lyra som helst. Men sen är hon ju förstås ingen riktig feminist*. Ett exempel på produktivitet för oss alla.
Stefan Thelenius, alias z2036, har som hobby att samla på innehav. En mästare på att hitta nya spännande bolag och inkorporera dem i sin redan överfyllda portfölj. Men hey, det fungerar ju bevisligen. En riktigt intressant blogg.
Nicklas Andersson, alias Investeraren, är liksom överallt känns det som. Den energin och entusiasm han har, trots att han borde vara en zombie som småbarnsförälder, smittar av sig på hela investerarkollektivet. En pratglad norrlänning (finns det ens?) som bl a driver en populär podd och kör Uppesittarkväll när lönen kommer.
Marcus Hernhag, författare och skribent på Privata Affärer. Har skrivit tre enorm uppskattade böcker och har en blogg fullspäckad med matnyttig information.

Det var de jag tänkte nämna. Om ni inte redan följer alla så börja göra det med en gång!

*Anna blev anklagad för att inte vara en riktig feminist pga att hon la ut bilder på henne i bikini där hon såg bra ut. Tydligen får man inte ha ett fördelaktigt utseende och samtidigt vara en sann feminist.


10 kommentarer:

 1. Tack för reklamen! Men för att understryka att jag "gnäller på det mesta" undrar jag om det inte ska stå att jag står upp MOT den svenska lättkränktheten ;-).

  SvaraRadera
 2. Haha, givetvis! Du har helt rätt. Ändrat nu :-)

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Tack själv Gojan för att du delar med dig! 😀

   Radera
 4. Tjena,
  Kul inlägg. En go samling blogg och twittrare =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Petrusko, visst är det! Finns flera som är värda att nämna, men då skulle inlägget aldrig ta slut.

   Radera
 5. Tackar för omnämnande i ett så fint sällskap! God avkastning på dig (som Nicklas "Investeraren" Andersson brukar säga)! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Tack för en lysande blogg.

   Radera
 6. Tusen tack för omnämnandet Aktieoutsidern :)

  SvaraRadera