söndag 2 augusti 2020

Månadsrapport juli

Efter drygt fyra månader så kom jag äntligen tillbaka till Sverige igen. Det är verkligen skönt att vara tillbaka i hemlandet igen. När jag nu är i samma tidszon som alla andra så kommer det förhoppningsvis öka mitt intresse för bloggen, finanstwitter och framförallt börsen. På tal om börsen så har den nästan hämtat in hela raset från i våras, men på slutet har det dock vänt ned något. Återstår att se om det är början på en nedgående trend eller bara en fnurra på tråden. Den egna portföljen ligger bara ett par tusen från ATH-värdet som jag rapporterade om i månadsrapporten för januari. Efter det fortsatte börsen att gå starkt halva februari så troligen ligger det verkliga ATH-värdet några tusenlappar högre, men eftersom jag inte följer upp mitt portföljvärde dagligen så kan jag bara förhålla mig till månadsrapporterna. Idag står värdet på 180 663 kr, mot 173 390 kr i juni. Om det blir ett nytt ATH i augusti känns något tveksamt när man dagligen hör rapporter om nedstängningar av länder runt om i världen. Att sitta i karantän ett par månader tror jag de flesta klarar av, men att återfå sin frihet för att sedan snabbt kastas in i karantän igen, det tror jag blir tufft för många. Speciellt ekonomiskt för de med egna företag.

Sparkvot
Lön och andra ersättningar27 402 kr
Paneler0 kr
Amortering0 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande2 000 kr
Överföring till min fru300 kr
Buffertsparande500 kr
12%

Återigen en riktigt dålig sparmånad. Alla pengar går åt till att betala av resan hem till Sverige som var väldigt dyr. Det kommer sannolikt fortsätta vara magert med sparandet ett par månader nu när jag går ned på 60 % på jobbet. Det blir lite föräldraledighet augusti och september, sen blir det mycket ljusare när vi båda jobbar nästintill full tid igen. 

Månadens affärer
Sålt ca 120 st CapMan Oy
Köpte andelar motsvarande 200 kr i Spiltan Aktiefond Investmentbolag
Köpte 10 st Genworth MI Canada Inc
Sålde tradinginnehav motsvarande 1 378 kr
Sålde 93 st SEB A
Köpte 72 st Rottneros
Köpte 3 st Castellum
Sålde 115 st Nobia
Sålde 37 st Gränges
Sålde 10 st Corem Property Group Pref
Sålde 10 st Klövern pref
Sålde 210 st SJR in Scandinavia B
Köpte 3 st Biotage
Köpte 8 st ALM Equity Pref
Köpte 2 st NIBE Industrier B

Vilken månad! Om förra månaden var helt stendöd så var den här månaden full av action. Jag sålde av en rätt stor del av portföljen och gjorde sen några köp på det. Försäljningarna gjordes för att minska antalet innehav i portföljen samt satsa mer på de innehav jag verkligen tror på. Anledningen till att jag skrivit ca 120 st CapMan är att jag inte längre kan se hur många jag hade. De låg på Nordnet och jag har stängt ned kontot de låg på och då kan man tydligen inte se sina transaktioner längre. Tradinginnehaven var Atvexa och BTS Group. Alla försäljningar jag gjorde under juli var aktier jag låg minus på. Nu blickar jag istället framåt.

Kontoutveckling
En rätt bra månad för den svenska portföljen både relativt sätt och i absoluta tal. Fler sådana månader tack så kan jag hämta in försprånget som index har på några procentenheter. 

I total motsatt riktning gick den utländska portföljen. Jämför man med min jämförelsefond var det katastrof. Flera av innehaven kämpar på i kraftig motvind och det är rätt tufft nu. Nån vändning innan corona blåser över är nog inte att vänta.

Utdelningar
Klövern pref 50 kr
Corem Property Group pref 50 kr
ALM Equity Pref 113,40 kr
Total SA 48,45 kr

Totalt 261,85 kr i juli. En rätt normal sommarutdelningsmånad i en onormal tid. Fortfarande har det inte kommit några besked om utdelningar i höst, utan det dröjer väl ett par månader antar jag.

2 kommentarer:

  1. Intressant att se transaktionerna och bra att du anger varför det står cirka på Capman. Lycka till med Avanza portföljen. Antar att Nordnet pengarna gått till något bra för dig. Lycka till med ditt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Lycka till med dina investeringar också :-)

      Radera