torsdag 5 mars 2020

Månadsrapport februari

Mycket på jobbet och låg energinivå har lett till väldigt få inlägg på sistone. Men, en månadsrapport är ett måste även om den kommer lite senare än vanligt. Februari var då vi till slut fick se magin brytas. Det kunde inte fortsätta uppåt i all evighet. Sista veckan i februari var verkligen extrem, med stora svängningar även om pilen för det mesta pekade rakt neråt. Från ATH nivåerna rasade vi snabbt ned i en korrektionsfas och dessa inträffar nästan varje år. Nu är frågan om virusskräcken kommer visa sig i bolagens rapporter. Min tes är att det första kvartalets rapporter sannolikt kommer visa på påverkan från minskad efterfrågan och svårigheter att få tag på komponenter. Därmed så bör vi få se fortsatta fall inom kort. En gissning så god som någon annans, ingen sitter på facit. Det jag däremot inte behöver gissa om är att portföljen tog stryk i februari. Från förra rekordet på 181 970 kr har portföljen sjunkit tillbaka till 170 353 kr. Detta är den första månaden sen augusti som portföljen sjunkit och det säger en hel del om den enorma uppgången som vi haft.

Sparkvot
Lön och andra ersättningar26 040 kr
Paneler100 kr
Amortering1 629 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande2 000 kr
Överföring till min fru300 kr
Buffertsparande600 kr
19%

Bra lön denna månad och även en slant från panelerna. I övrigt snarlika siffror jämfört med förra månaden. 

Månadens affärer
Köpte 2 st Intrum 
Köpte 8 st Nobia
Köpte 5 st Handelsbanken A
Köpte 55 st Rottneros 
Köpte 5 st Biotage
Köpte 6 st SEB A
Köpte 3 st NIBE Industrier B
Köpte 5 st ALM Equity Pref
Sålde ett tradinginnehav
Köpte ett nytt tradinginnehav
Köpte 18 st SJR in Scandinavia B
Köpte 12 st HiQ International

Rätt många köp denna månad, tyvärr skedde de flesta innan de stora rasen.

Kontoutveckling
Som väntat var det givetvis ingen rolig utveckling under februari månad. Tyvärr så halkade jag även efter SIXRX som "bara" tappade 6,59 %. Det är rätt trist att Avanza tog bort möjligheten att jämföra sig med SIX-index, det som går att välja nu är inte alls lika bra.

Ännu värre gick det för den utländska portföljen. Dock gick SPP Aktiefond Global A ned 9,34 % så skillnaden var inte så stor.

Utdelningar
Återbetalning utländsk källskatt 71 kr
Genworth MI Canada 342,93 kr
EPR Properties 24,90 kr
Kameo 44,57 kr

Ytterligare en rätt stark månad med 483,40 kr. Februari brukar annars vara rätt svag. Men nu kommer tre riktigt bra månader. Det ska blir mumma att få in fina pengar från bolagen nu i vår. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar