lördag 20 mars 2021

Månadsrapport februari

Jaha, nu har bloggen blivit kraftigt åsidosatt igen. Att sitta i slutet av mars och skriva på en månadsrapport för februari känns inte så hett, men för mig är dessa rapporter viktiga. Portföljen fortsatte upp under februari och i slutet av månaden var den värd 226 574 kr, upp från 217 396 kr månaden innan. Nu är det faktiskt inte så långt kvar till en av mina milstolpar, en kvarts miljon. Det får ju uppmärksammas lite extra, kanske med ett firande till och med. 

Sparkvot

Lön och andra ersättningar26 379 kr
Amortering0 kr
Pensionssparade600 kr
Aktiesparande3 000 kr
Överföring till min fru400 kr
Buffertsparande1 100 kr
19%
Lite bättre sparkvot än förra månaden och den har verkligen stabiliserat sig. Det här är en nivå som jag är helt nöjd med.

Månadens affärer
Köpte 6 st Toronto-Dominion Bank
Köpte 9 st Peab
Köpte 3 st NIBE Industrier B
Köpte andelar i Spiltan Aktiefond Investmentbolag motsvarande 200 kr
Köpte 3 st OEM International B
Köpte 11 st Handelsbanken A

Jo, det sved lite att köpa NIBE, men det var som med Latour månaden innan dags att fylla på lite. Handelsbanken har dragit iväg lite på sistone så det känns skönt att ha köpt på lägre kurs. Jag går dock och funderar på att sälja av dem efter jag fått utdelningen. Jag tänker att det finns bättre alternativ än gammelbank. 

Utdelningar
Tryg 48,82 kr
Toronto-Dominion Bank 35,28 kr

84 kr bara i februari och det är nog årets sämsta månad. Nu är det inte många dagar kvar tills utdelningssäsongen drar igång. Äntligen får man verkligen säga efter det magra 2020. Vi får se vad det landar på i år, men med min relativt stora kassa kan det bli svårt att slå utdelningsåret 2019. 

Kontoutveckling
Ytterligare en månad där jag är steget efter index. Det börjar bli rätt frustrerande. Dock är ju drygt 2 % upp en enskild månad väldigt bra och det klagar jag verkligen inte på. Svenska portföljen är redan mer än 10 % upp i år. Laddar vi för en korrektion månntro?

Bättre fart var det på utländska portföljen. EPR Properties har gjort en storstilad comeback från låga nivåer och jag ligger faktiskt nästan plus i dem igen. Även övriga innehav har börjat återhämta sig ännu mer från pandemisvackan. Det blev utklassning av SPP Aktiefond Global A som jag slog med nästan 3 procentenheter. 

Den som läste förra månadsrapporten kommer kanske ihåg att jag utlovade fler inlägg redan samma vecka. Det skrev jag 31 januari och detta är det första inlägget sen dess. Jag kommer inte göra några löften om inlägg som jag inte sen kommer hålla. Vi får se när nästa inlägg kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar