måndag 28 december 2020

Månadsrapport november

Med julen överstökad tänkte jag sätta mig ned och skriva några rader på bloggen och eftersom jag inte ännu summerat november månad så får det bli en månadsrapport. November var en väldigt bra månad där kapitalet växte från 189 354 kr till 205 360 kr, vilket är ett nytt rekord. När portföljen når en kvarts miljon kommer det nog bli ett lite mindre firande. Det är viktigt att fira när man uppnår ett delmål, annars kommer slutmålet kännas väldigt långt bort. 

Sparkvot

Lön och andra ersättningar26 994 kr
Amortering0 kr
Pensionssparade500 kr
Aktiesparande3 000 kr
Överföring till min fru300 kr
Buffertsparande1 000 kr
17%

Ytterligare en relativt bra sparkvot, men ännu är den inte tillbaka på nivåerna från början på året och tidigare år. Jag tror dock att det snart kommer ändra sig.

Månadens affärer
Köpte 73 st Rottneros
Köpte 4 st Biotage
Köpte 5 st ALM Equity Pref
Köpte 6 st Peab B

Lite småaffärer bara, inga riktiga möjligheter som dykt upp. Funderar fortfarande på försäljningar, men har inte haft ork eller tid att sätta mig ned och fundera ordentligt över portföljens framtida inriktning.

Kontoutveckling
En fantastisk månad, men som nästan alltid, inte tillräckligt fantastisk. 

Även utländska portföljen gick starkt i november, nästan två procentenheter bättre än SPP Aktiefond Global A.

Utdelningar
Toronto-Dominion Bank 36,12 kr
Tryg 147,41 kr

183,53 kr totalt i november. Det får man väl vara nöjd med ett år som detta. 

Vanligtvis så här år så brukar det formligen forsa fram inlägg på bloggen. Det brukar vara krönikor, årsrapport, flerårsöversikt, profilernas avkastning med mera. Den här gången vågar jag inte lova något, men förhoppningsvis kan det bli några inlägg i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Hoppas allt är bra. Saknar att läsa här så hoppas du får möjlighet att spotta ut mer inlägg.

  Jag hoppas verkligen du kan få till ett inlägg med profilernas avkastning. Det är ett roligt inslag.

  Ta hand om dig och familjen, hoppas ni hade en mysig jul!

  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det är bra med mig :-) hoppas du också har det bra. Om det är nåt inlägg jag ska ska skriva så är det om profilernas avkastning, det är alltid väldigt populärt. Jag tänkte faktiskt skriva några rader igen nu idag eller imorgon. Kanske att jag hittar tillbaka till skrivandet igen.

   Radera
  2. Härligt!
   Jodå vi har det bra men det är segt med grådassigt väder och inget man kan göra. Är lite trött på Covid-19 nu. Hoppas det lugnar sig så livet kan bli lite enklare igen.

   Ja du måste göra det! Ser verkligen framemot det. Jag kommer inte ligga i topp men det är kul att se hur de gått för alla.

   Hoppas du hittar tillbaka!

   Mvh PB?

   Radera