söndag 3 januari 2021

Årskrönika 2020

 

Ett mycket speciellt år har kommit till sin ända. Det är nog ganska säkert att säga ingen varit med om något liknande förut. Många går även så långt att säga att det varit det värsta året någonsin. Men inget ont som inte för något gott med sig. Om ni tänker efter noga så kan ni säkert hitta flera saker som ni gjort annorlunda och som inneburit en förbättring mot tidigare år. Personligen har 2020 inneburit att jag fått spendera väldigt mycket tid med min familj. Istället för att gå till kontoret varje dag har jobbat hemifrån och kunnat stjäla några stunder med min familj när de också varit hemma under vissa perioder. Såklart har det även inneburit vissa påfrestningar, men i det stora hela har det varit positivt. Efter att ha suttit i hård karantän i fyra månader i Colombia har vi också kommit att uppskatta uteliv mer. Det är vi absolut inte ensamma om, utan det har varit rena rusningen till vandringsleder och naturområden runt om i Sverige. Jag nämner bara dessa två exempel för att få er att börja tänka vad som blivit bättre i era liv 2020.

I januari 2020 fick jag en ny roll hos min arbetsgivare, då jag gick från att vara handläggare till att bli samordnare. Jag hade inte riktigt tänkt mig en ny tjänst under 2020 eftersom jag tänkte att det skulle vara svårt att kombinera med familjelivet där vi nyligen hade fått ytterligare en dotter. Mycket riktigt blev 2020 ett hektiskt år och jag har i perioder inte mått så bra över att inte räcka till på alla fronter. Bloggen har blivit starkt lidande där produktiviteten sjunkit nästan till noll förutom en pliktskyldig rapport varje månad. I skrivande stund känner jag dock inspiration igen och förhoppningen är det kommer bli mer aktivitet här framöver. 

Börsåret 2020 har verkligen varit en bergochdalbana. Tyvärr blev det inget jättebra år för mig, vilket jag kommer visa i kommande inlägg. Jag gläder mig dock åt alla som lyckats i år och hoppas på bättring redan 2021. Precis som med bloggandet har aktieintresset minskat kraftigt på grund av brist på ork och tid. Men om jag ska fortsätta med aktier istället för fonder så behöver jag sätta av mer tid för det. 

Över till årets lista, en nyårskrönika är inte komplett utan en sådan.

Årets bloggare
I en tid då många bloggare, inklusive mig själv slutat skriva eller skriver betydligt mindre så finns det några som kämpar på och visar vägen. Kronan till miljonen har bloggat i princip lika länge som jag, men har hela tiden hållit en imponerande takt i skrivandet. Under 2020 skrev han 365 inlägg, ett för varje dag och det är inte illa det att komma på nåt intressant att skriva varje dag. 

Årets twittrare
The Dividend Story har twittrat en relativt kort tid, men har under den tiden skapat en stor följarskara. En aktiv twittrare som även bloggar om utdelningsaktier och mer därtill. Det ska blir spännande att följa TDS:s resa framöver. 

Årets inspiratör
Med en till synes outsinlig energi lyckas Elin Agorelius (Sparkjolen) inspirera såväl gamla finansrävar som nykomlingar på börsen. Jag hoppas hon fortsätter att vara en förebild för många även under 2021 och kommande år. 

Årets mest saknade
Den absolut första jag började följa på Twitter och bland de första bloggarna jag började läsa var Lundaluppen. Av olika anledningar så har han nästintill tystnat helt. Ett livstecken kom nyligen och det var tydligt hur saknad han är av många. Lundaluppen, vi saknar dina stabila inlägg om stabila bolag och även dina lustiga julsagor. Kom tillbaka!

Årets grattis
Det finns givetvis många som man kan gratulera av olika anledningar, men vad är bättre än att gratulera till ett nytt liv? Frihetsgudinnan fick under 2020 sitt första barn och som stolt tvåbarnsfar vet jag vad det innebär. En stukad sparkvot (hur tusan kan blöjor vara så dyra!), sömnlösa nätter, men först och främst en gränslös och omedelbar kärlek till en liten varelse som alltid kommer finnas i ditt liv. Ett stort grattis!

Gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar