lördag 26 maj 2018

Jag fyller tre år!

Igår var det ytterligare en solig och underbar dag i kära Gamla Svedala. Det var dock en väldigt speciell dag för mig. Jag fyllde nämligen tre år! 25 maj 2015 öppnade jag ett konto på Avanza och köpte samma dag mina första aktier. Mycket har hänt sen den dagen då jag förlöstes och öppnade mina ögon och tittade på börsvärlden för första gången (nåja, nästan iaf).

I början hade jag låg jag där, helt hjälplös och utan någon kunskap om hur börsvärlden fungerade. Misstag gjordes och några små olyckor inträffade. Så småningom började jag dock kunna orientera mig bättre och krypa runt i denna underbara värld. Efter nåt år upptäckte jag att det fanns mer av världen, utanför det trygga hemmet. Utländska aktier började att locka. Nu vid tre års ålder kan jag inte bara gå, jag kan springa också. Jag kan också prata om aktier på ett kunnigt sätt och tror mig vara bäst i världen på allt. Men ibland blir det bara en massa rapparkalja som kommer ut ur munnen. En treåring kan allt och vet allt bäst själv. Ack, vilket självbedrägeri... Sanningen är ju att jag, precis som treåringen, bara är i början på resan och egentligen inte har koll på värst mycket. Jag lullar runt i min ombonade tillvaro och tror att det alltid ska fortsätta så. Jag har ju aldrig upplevt någon riktig kris. Nej, det är bara inse att jag har väldigt många år kvar innan jag skulle kunna kalla mig en erfaren och väderbiten investerare.

En bra grej med att fylla tre år är ju att jag nu äntligen kan använda mig av treårsgrafen på Avanza! Vi kan väl ta och kika på den för första gången i den här bloggen.
32,87 % mot SIXPRX knappa 20 %, det tycker i alla fall jag är en riktigt fin utveckling. Som synes ligger portföljen och på ATH nu. Igår var en riktigt bra dag då jag krossade index. Ska inte avslöja för mycket inför månadsrapporten, men utvecklingen har sannerligen varit god denna månad. Igår fick jag också min första aktie som gått upp 100 % och det var Softronic. Den har tjurrusat på sistone och vem vet när den ska sluta med det.

Nu ska jag njuta av ledigheten från jobbet som helgen innebär, men det kommer att vara fullt upp ändå. En väldigt stor och glädjande händelse i mitt liv inträffade igår. Kommer avslöja vad det var här på bloggen inom kort!

2 kommentarer:

 1. Grattis till Softronic. I och med att bolaget får alltfler SaaS och Cloudlösningar ser jag också fortsatt potential i aktien. Jag tror att både vinst och värderingsmultiplar kommer stiga. Vem vet, det kanske blir din första threebagger och fourbagger i portföljen om det vill sig väl.

  Om du tittar på CGI (Kanadensiskt bolag som vid sidan av bl a IBM är en av Softronics konkurrenter) med liknande typ av IT-uppdrag ser du att Softronic har potential att öka marginalerna ytterligare till klart högre nivåer. Hittils har ytterst få artiklar skrivits om bolaget. Privata Affärers artikel från förra veckan var första sedan en SvD-artikel sommaren 2016 ("Soft men ospännande Softronic").

  Lycka till även i fortsättningen!

  Hälsn/Daniel H

  SvaraRadera
 2. Tack för din djuplodande kommentar Daniel! Jag tror också som du att Softronic har mer att ge, även om vi bör se en reaktion nedåt snart.

  SvaraRadera