söndag 12 november 2017

Bloggen fyller 50!

Med detta inlägg har jag skrivit 50 inlägg. För mig är det en viktig milstolpe. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva så många inlägg när jag började bloggen i augusti i år. Vanligtvis påbörjar jag något ambitiöst projekt som jag sedan snabbt lägger ned när jag tröttnat. Det som den här gången fått mig att fortsätta tror jag är ämnet, privatekonomi, som jag brinner för. Sedan trodde jag också att bloggen skulle vara för de närmaste sörjande, men det har blivit en hel del sidvisningar och några kommentarer, vilket så klart sporrar en att fortsätta.

Det har blivit en hel del olika sorters inlägg under tiden som bloggen funnits, varav vissa som jag är mer nöjd med. Jag tycker om att nörda ned mig och göra excelblad av diverse slag. Det har bland annat resulterat i flera inlägg om utländska aktier. Kanadensiska, danska, norska, finska och tyska aktier har jag tittat på och skrivit om. I ett av mina första inlägg skrev jag om min hittills bästa affär. När jag hade blivit lite mer varm i kläderna vågade jag mig på att koppla ihop Maslows behovstrappa med olika inkomstkällor. Dessutom har jag väldigt okontroversiellt konstaterat att min fru är bättre än mig. Jag har också avslöjat att fattigpensionär, det är inget jag vill bli. Slutligen har jag nyligen satt ihop min drömportfölj och presenterat en inte så lysande månadsrapport.

Hur ser jag på bloggen den närmsta tiden? Om några dagar blir jag gräsänkling i hela fyra veckor, vilket kommer innebära oceaner av tid för mig att verkligen jobba med min blogg. Det borde innebära fler inlägg, bättre kvalité på inläggen och kanske en förbättrad design av bloggen. Det blir också slutet på min föräldraledighet och jag återgår till jobbet. Jag har knappt fått en hel lön på hela året och en återgång till förvärvsarbete på heltid kommer innebära en fetare plånbok i slutet av månaden. Det i sin tur kommer naturligtvis leda till fler aktieköp.

Nu släcker jag lampan och borrar in huvudet i kudden för att drömma om vilka inlägg jag ska skriva så jag når 100 st.

2 kommentarer:

  1. Men då passar jag på och gratulerar dig till dels en fin blog och ditt 50 jubileum! Mycket att lära har man alltid och när du når 100 inlägg och blickar tillbaka har du förhoppningsvis blivit lite (börs)klokare :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för de vänliga orden :-) Jag hoppas att de kommande 50 inläggen blir bättre och att jag som sagt lärt mig mycket mera.

      Radera