onsdag 20 december 2017

Det lackar mot jul

Sista börsveckan innan jul. Dags att börja fundera på vilka aktier jag ska ge mig själv i julklapp. Redan i måndags fyllde jag på med 3 st Skanska. Eftersom jag befinner mig utomlands och i en annan tidszon så missar jag nu förmiddagsbörsen och även en bit efter lunch. Det blev en nackdel i mitt köp eftersom Skanska var nere på 169 kr och vände under förmiddagen. Jag fick nöja mig med några på 171 kr istället. På så få aktier blir skillnaden i kronor en spottstyver, men mentalt är det tråkigt. Igår blev det även 2 st Corem Property Group Pref på Nordnet.

Ibland kan det vara en fördel att missa förmiddagsbörsen. Ofta brukar nedgångar accelerera under eftermiddagen och det kan löna sig att vänta till sista halvtimmen med sina köp. Det är dock långt ifrån alltid detta stämmer och som alla vet är det svårt att tajma sina köp. Det är många gånger jag förlorat kronor på att stirra mig blind på ören. Ett tips från coachen är därför att köpa direkt när du väl  har bestämt dig för att köpa.

Tillbaka till min önskelista för årets sista köp. Min decemberlön kommer att vara rätt saftig. Löneförhöjningen som bestämdes förra månaden kommer att träda i kraft nu och dessutom får jag retroaktiv utbetalning för två månader eftersom den nya lönen egentligen gäller från oktober. I november blev det också flera övertidstimmar samt att jag får föräldrapenningstillägg. Summa sumarum blir det cirka 25 % högre lön än normalt. Det kommer också att leda till en större insättning till mitt aktiesparande än normalt. De flesta av mina innehav har jag nyligen investerat i så jag kan dock inte välja och vraka. Björn Borg har sjunkit mycket och där skulle jag lätt kunna investera en slant, men jag avvaktar och ser vad årsrapporten ger för besked. Även i Nobina avvaktar jag rapport. Axfood, Nibe och Rottneros är alternativ, men ingen av dem ligger på nån aptitlig nivå. Det lutar istället åt danska Tryg, norska ABG Sundal Collier och Handelsbanken. Sen får jag se vad jag gör av resten av likviderna.

Vad önskar du för aktier i julklapp?

1 kommentar:

  1. Har också försökt köpa vid rätt tidpunkt på dagen men lagt ned detta nu.
    Ökar i Eolus eller Telia sim julköp

    SvaraRadera